. Ciorbă Rădăuțeană. Rețetă Tradițională. Deliciu Culinar Radautean, Localtrust.ro

Ciorbă Rădăuțeană

Ciorba Radautena. Descoperă rețeta autentică a Ciorbei Rădăuțene, un deliciu românesc cu carne de pui, legume și smântână. Află cum să prepari această ciorbă tradițională pentru o experiență culinară reconfortantă.

Prezentare Ciorbă Rădăuțeană

Ciorba Rădăuțeană, un deliciu culinar românesc cu o istorie bogată și un gust de neuitat, își are originile în orașul Rădăuți, județul Suceava. Acesta este un preparat cremos, ușor acrișor, bazat pe carne de pui, legume și smântână, oferind o experiență culinară reconfortantă și sățioasă. Acest ghid pas cu pas te va conduce prin procesul de creare a acestei ciorbe savuroase, de la ingrediente și preparare, până la servire.

Ingrediente

Pentru a pregăti Ciorba Rădăuțeană autentică, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept și aripi preferabil)
  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 legătură de leuștean proaspăt
  • 1-2 linguri de oțet sau suc de lămâie pentru acrit
  • Sare și piper după gust

Preparare

Pasul 1: Pregătirea ingredientelor

Spală carnea de pui și pune-o într-o oală mare cu apă rece și puțină sare. Lasă la fiert și spumează ori de câte ori este necesar. Curăță și taie legumele (morcovi, pătrunjel, păstârnac, ceapă) în bucăți mari pentru a fi îndepărtate ușor după ce și-au dat gustul în supă.

Pasul 2: Fierberea și aromatizarea ciorbei

După ce carnea a fiert și apa s-a limpezit, adaugă legumele tăiate. Lasă să fiarbă la foc mediu până când legumele și carnea sunt bine fierte. Extrage carnea și legumele, iar carnea dezosată și tăiată cubulețe se va returna în oală.

Pasul 3: Îngroșarea ciorbei

Amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și puțină zeamă din ciorbă pentru a le tempera. Încorporează amestecul încet în ciorbă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă usturoiul pisat și ajustează gustul cu sare, piper și oțet sau suc de lămâie pentru acrit.

Pasul 4: Finalizarea și servirea

Adaugă leușteanul tocat fin și lasă ciorba să mai dea un clocot. Servește ciorba fierbinte, garnisită cu smântână și leuștean proaspăt deasupra.

Prezentare și Servire

Ciorba Rădăuțeană se servește fierbinte, în boluri adânci, garnisită cu smântână extra și leuștean proaspăt tocat deasupra. Acompaniază ciorba cu pâine proaspătă sau ardei iuți pentru cei care preferă un plus de picant.

Restaurante Recomandate

  • Hanul Domnesc - Suceava: Acest restaurant tradițional oferă o atmosferă autentică românească și servește o Ciorbă Rădăuțeană preparată după rețete tradiționale.
  • La Cetate - Rădăuți: Situat în inima orașului de unde provine rețeta, acest restaurant este recunoscut pentru preparatele sale autentice și gustoase, inclusiv ciorba Rădăuțeană.

Această ciorbă reprezintă o îmbinare perfectă între gust, tradiție și confort, fiind un preparat ce nu trebuie să lipsească din repertoriul culinar al iubitorilor de mâncare bună.

Ciorbă Rădăuțeană. Descoperă rețeta autentică a Ciorbei Rădăuțene, un deliciu românesc cu carne de pui, legume și smântână. Află cum să prepari această ciorba.

Review-uri: