Baccarat, inventat în Italia, în jurul anilor 1400, este unul dintre cele mai căutate jocuri de noroc atât în cazinourile online cât și în cele fizice. Este un joc cu reguli simple, care nu implică necesitatea unor abilități sau calcule precise.

În cadrul jocului Baccarat este declarat câștigător jucătorul care reușește să formeze o mână cu valoarea 9 sau cât mai aproape de această valoare. În ceea ce privește pariurile, există 3 tipuri de mize care se pot face, dar nu toate sunt avantajoase pentru jucător. Astfel, este ideal să pariezi pe Bancher deoarece are un avantaj al casei mic în comparație cu celelalte 2 tipuri. Nici pariul pe Jucător nu este rău pentru că are, de asemenea, un avantaj al casei destul de redus. Cel mai prost pariu pe care îl poate face un jucător este cel pe Egalitate, care vine cu un avantaj al casei uriaș, nedorit de nici un jucător căruia îi pasă de propriii bani.

Dacă ești la început de drum în ceea ce privește jocul Baccarat, poți începe prin a juca variante gratuite. Le găsești fie pe site-urile cazinourilor online, fie pe cele ale furnizorilor de jocuri. Este bine să știi că orice cazinou serios oferă clienților bonusuri diverse precum rotiri gratuite la sloturi, bani gratis pentru a juca diferite jocuri, bonus aniversar ș.a.

Dacă te afli în situația de a fi un jucător de Baccarat începător, este recomandat să iei în considerare sfaturile jucătorilor cu vechime pentru că nu este suficient doar să cunoști regulile de joc. Iată ce este bine să știi:

Cunoaște-ți limitele

Această recomandare este valabilă pentru toate jocurile de noroc care implică pariuri, nu doar pentru Baccarat.

Dar, ce înseamnă să îți cunoști limitele? În primul rând trebuie să știi când să te oprești din a mai paria și, implicit, din a mai juca. Așa cum este sănătos să ai un echilibru în alte activități precum muncă, alimentație, distracție etc., la fel trebuie să existe un echilibru și în ceea ce privește jocul Baccarat.

Un moment ideal pentru a te opri dintr-o sesiune de joc este atunci când ai reușit să obții un profit destul de bun față de suma cu care ai intrat în joc. O altă situație când trebuie să te oprești din a juca este atunci când te confrunți cu un șir constant de pierderi, iar suma pierdută aproape ți-a epuizat bugetul alocat pentru joc.

Dacă vei continua să pariezi când te afli într-o fază de pierderi continue aceasta înseamnă că încerci să recuperezi pierderile și joci neglijent, emoțional, riscând astfel să pierzi din ce în ce mai mult.

În al doilea rând, a-ți cunoaște limitele presupune și stabilirea unui buget pentru joc și pe care trebuie să îl respecți. Bugetul alocat trebuie să fie o sumă de bani pe care să îți permiți să o pierzi. Mereu este recomandat să ai în minte faptul că la jocuri de noroc este posibil mai degrabă să pierzi tot decât să închei sesiunea de joc pe profit.

Dacă pierzi și ți-ai atins limita de buget, trebuie să te controlezi și să te oprești din joc. În caz contrar vei cheltui banii destinați pentru alte activități sau, și mai rău, vei cere bani împrumut. Există riscul să nu mai poți înapoia acei bani.

Retrage banii dacă ai câștigat

Ar trebui să ai grijă de banii tăi, indiferent dacă pierzi sau câștigi. Ia în calcul fapul că dacă câștigi, sunt șanse să fii tentat să joci din nou cu banii câștigați și să ajungi să-i pierzi. De aceea, întotdeauna după ce ai câștigat, încasează banii câștigați și închide seara de joc. Astfel vei putea păstra banii și vei putea să îi folosești pentru ceva util ție sau celor dragi.

Mulți jucători sunt conduși de superstiții și cred că dacă au câștigat o dată, norocul continuă să fie de partea lor și se află pe o linie ascendentă de câștiguri. Nimic nu le garantează că lucrurile vor merge în continuare în favoarea lor pentru că Baccarat este un joc bazat strict pe noroc, fără să îți fie de ajutor vreo strategie tehnică de joc.

Ceea ce poți controla este propriul comportament și propriul buget. De aceea, retrage-te atunci când pierzi prea mult, dar și după un câștig bun.

Împarte-ți bugetul

O divizare a bugetului pe mai multe bucăți te va ajuta să ai un joc mult mai coerent și de durată mai lungă. De asemenea, te va ajuta și să reduci pierderile.

Ar trebui să îți împarți bugetul în funcție de numărul de jocuri pe care vrei să le joci. Înainte de a face acest lucru, informează-te care este valoarea minimă și cea maximă a pariurilor pe care o acceptă cazinoul la care vrei să joci. O dată ce cunoști acest detaliu, poți să îți calculezi câte runde de joc vrei să ai, câți bani vrei să pariezi și cât timp, aproximativ, aloci pentru joc.

Dacă ai un control bun asupra banilor și asupra timpului, vei reuși să ai parte de o experiență plăcută de joc și vei reduce pierderile cât mai mult posibil.

Concluzie

Detalii precum cele prezentate mai sus sunt foarte importante atunci când ești un jucător începător nu doar la Baccarat ci și la alte jocuri de noroc. Din moment ce nu poți aplica strategii de joc care să te ajute să îți crești șansele de câștig, tot ce poți face este să exerciți un control asupra propriului comportament și asupra bugetului tău. Nu uita sa joci responsabil!

Dacă vei juca haotic, fără nici un plan financiar și de timp în minte, există un risc foarte mare să pierzi sume mari și să îți cauzezi singur probleme nedorite.

Review-uri: